Blogg

Här ryms tankar om allt och inget

Ny förpackning för Social Navigation

Ny förpackning för Social Navigation

Den gamla hemsidan har tagit slut. Den hade inte hängt med i min utveckling. Så kan det vara och så borde det vara! Allt och alla mår bra av utveckling!
Den nya hemsida kommer att bli en samlingsplats för mina idéer kring innovation, brottsprevention, likabehandling och mänskliga rättigheter i praktiken.

Män som tänder på utsatthet!

Män som tänder på utsatthet!

Kvinnor och flickors kroppar är INTE en AlleMansRätt! Kvinnor tvingas leva sina liv på sätt som liknar ett ständigt pågående undantagstillstånd. Men vi är så vana vid att det ska vara så här. Vi anpassar oss eftersom vi vet att män drar nytta av utsatta lägen, som när man går själv eller är berusad. Men det är helt galet. Helt omvänt mot vad det borde vara. Att vara i en utsatt situation betyder INTE att det fritt fram att utnyttja det.

Mänskliga rättigheter – todo

Mänskliga rättigheter – todo

När jag talat färdigt så räcker en äldre herre i 70 års åldern upp handen och säger: – “Jag har jobbat som chef i större delen av mitt liv inom FN och OSCE. Jag har aldrig tidigare förstått det där med värdegrund. MEN NU FÖRSTÅR JAG!”
ALLTSÅ DEN KÄNSLAN, av att nå fram med det man vill säga!

Konsekvenser av våld i nära relation

Konsekvenser av våld i nära relation

Om vi ska minska antalet döda och skadade av våld i nära så måste fler förstå mer om våldets mekanismer. Våld i nära är mycket svårt att upptäcka och kan yttra sig på många sätt. Rädsla, medberoende och normalisering gör att det är svårt att fullt ut förstå vidden av sin situation som utsatt. Därför är det viktigt, läs livsviktigt, att omgivningen lär sig mer om våld för att kunna uppmärksamma och hjälpa dem som lever i dessa situationer.

Vad är våld i nära relation?

Vad är våld i nära relation?

Vill du veta mer om våld i nära relation? Vem håller ens på med sådant och varför? Det är väl bara att gå om din partner är elak? Hur tänker en våldsutövare? Är det skillnad på en manlig och en kvinnlig våldsutövare? Det och lite till kommer jag att skriva om, i en serie inlägg med titeln “Våldet tar inte semester!

-Mamma! Om du backar med bilen så får inte pappa tag i dig! – Dagbok del 4

-Mamma! Om du backar med bilen så får inte pappa tag i dig! – Dagbok del 4

Jag har fått rådet av ett antal myndighetspersoner att ha nollkontakt med honom eftersom han är så instabil. Men det funkar inte med delad vårdnad och varannan veckas umgänge. Det är en helt omöjlig kombination. Jag har i möjligaste mån förlagt hämtning/ lämning på dagis och skola för att förhindra att barnen blir vittne till situationer, som barn inte ska behöva vara med om.

– Jag tror att pappa kommer döda dig! – Dagbok del 3

– Jag tror att pappa kommer döda dig! – Dagbok del 3

Mitt barn hulkgråter medan hon berättar, bredvid mig i bilen. Jag går fullständigt sönder. Mitt inre rämnar.
Jag har precis hämtat sex-åringen hos pappan. För bara en halv minut sedan så tittade hon glädjestrålande på sin pappa medan hon vinkade och ropade hejdå till honom. Hon hoppar in i bilen och stänger dörren. Jag kör iväg och sekunden efter, börjar hon storgråta medan hon hulkar fram – Jag tror att pappa kommer att döda dig!

Gå innan första slaget – Dagbok del 2

Gå innan första slaget – Dagbok del 2

Kan du inte bara slå mig så jag får en anledning att gå! Så tänkte jag de sista tre åren. Jag till och med längtade efter att du skulle slå så det skulle bli ett slut på allt. I mer än tio år var jag rädd för att du skulle slå mig. Nu längtade jag.

Mer kunskap om våld, räddar liv – Dagbok del 1

Mer kunskap om våld, räddar liv – Dagbok del 1

Psykisk misshandel är den vanligaste formen av misshandel och i de flesta fall så stannar det vid det. Det finns ingen anledning att övergå till fyskiskt våld, om man kan uppnå det man vill genom att manipulera eller bryta ner. Våld i nära handlar om kontroll och makt. Det är mycket osäkra människor som ägnar sig åt att styra andra.

Prenumerera
på bloggen

Pin It on Pinterest