Blogg

Här ryms tankar om allt och inget

Jag hade tur! eller Livet efter våld!

Jag hade tur! eller Livet efter våld!

Jag hade tur. Alla våldsutsatta har inte lika stor tur…
Att få samhällets hjälp är en utmaning för för de flesta efter att man lämnat. Det finns helt enkelt inga riktlinjer för myndigheter att identifiera och stötta de som lever i eftervåld.

I väntan på ”Tills döden skiljer oss åt”​…

I väntan på ”Tills döden skiljer oss åt”​…

Jag minns tillbaka. Så hjärntvättad jag var. Jag visste att man inte fick skilja sig så jag härdade ut. Tills slut blev döden det viktigaste i äktenskapslöftet. Då blir man fri. Frågan är bara vem som dör först och hur? Man kan dö på så många sätt. Sakta, sakta började jag inse.

Vända andra kinden till?

Vända andra kinden till?

Det är svårt att lämna en destruktiv relation och ännu mer komplicerat blir det när man är aktiv medlem i en församling. Den sociala styrningen används och bibelcitat omtolkas, för att få kvinnor att stanna i en relation som är farlig eller osund. Det blir en svensk variant av hederskultur som är destruktiv för alla inblandande.

Ny förpackning för Social Navigation

Ny förpackning för Social Navigation

Den gamla hemsidan har tagit slut. Den hade inte hängt med i min utveckling. Så kan det vara och så borde det vara! Allt och alla mår bra av utveckling!
Den nya hemsida kommer att bli en samlingsplats för mina idéer kring innovation, brottsprevention, likabehandling och mänskliga rättigheter i praktiken.

Män som tänder på utsatthet!

Män som tänder på utsatthet!

Kvinnor och flickors kroppar är INTE en AlleMansRätt! Kvinnor tvingas leva sina liv på sätt som liknar ett ständigt pågående undantagstillstånd. Men vi är så vana vid att det ska vara så här. Vi anpassar oss eftersom vi vet att män drar nytta av utsatta lägen, som när man går själv eller är berusad. Men det är helt galet. Helt omvänt mot vad det borde vara. Att vara i en utsatt situation betyder INTE att det fritt fram att utnyttja det.

Mänskliga rättigheter – todo

Mänskliga rättigheter – todo

När jag talat färdigt så räcker en äldre herre i 70 års åldern upp handen och säger: – ”Jag har jobbat som chef i större delen av mitt liv inom FN och OSCE. Jag har aldrig tidigare förstått det där med värdegrund. MEN NU FÖRSTÅR JAG!”
ALLTSÅ DEN KÄNSLAN, av att nå fram med det man vill säga!

Konsekvenser av våld i nära relation

Konsekvenser av våld i nära relation

Om vi ska minska antalet döda och skadade av våld i nära så måste fler förstå mer om våldets mekanismer. Våld i nära är mycket svårt att upptäcka och kan yttra sig på många sätt. Rädsla, medberoende och normalisering gör att det är svårt att fullt ut förstå vidden av sin situation som utsatt. Därför är det viktigt, läs livsviktigt, att omgivningen lär sig mer om våld för att kunna uppmärksamma och hjälpa dem som lever i dessa situationer.

Vad är våld i nära relation?

Vad är våld i nära relation?

Vill du veta mer om våld i nära relation? Vem håller ens på med sådant och varför? Det är väl bara att gå om din partner är elak? Hur tänker en våldsutövare? Är det skillnad på en manlig och en kvinnlig våldsutövare? Det och lite till kommer jag att skriva om, i en serie inlägg med titeln ”Våldet tar inte semester!

-Mamma! Om du backar med bilen så får inte pappa tag i dig! – Dagbok del 4

-Mamma! Om du backar med bilen så får inte pappa tag i dig! – Dagbok del 4

Jag har fått rådet av ett antal myndighetspersoner att ha nollkontakt med honom eftersom han är så instabil. Men det funkar inte med delad vårdnad och varannan veckas umgänge. Det är en helt omöjlig kombination. Jag har i möjligaste mån förlagt hämtning/ lämning på dagis och skola för att förhindra att barnen blir vittne till situationer, som barn inte ska behöva vara med om.

Prenumerera
på bloggen

Pin It on Pinterest