Nu är alla tider bokade! Ansvariga för de frågor och problemområden som ringats in i polisanställdas #metoo- upprop, #nödvärn har gjort plats i sina kalendrar för att träffa oss. Vi ser fram emot att diskutera nuläge och framtid med dem.

Möte med rikspolischefen Dan Eliasson, fredagen den 15 december kl 15- 16 på Polishuset, Polhemsgatan 30.

Möte med jämställdhetsminister Åsa Regnér och justitieminister Morgan Johansson, torsdagen  21 december kl 8.45 på Rosenbad.

Glöggmingel
Vi i styrgruppen för #nödvärn kommer att finnas på plats utanför en timme före och efter dessa möten. Vi vill gärna träffa och prata med er som är engagerade i denna frågan samt media. Ta med er glögg och pepparkakor så kör vi lite glöggmingel och diskuterar möjligheter och omöjligheter tillsammans! På fredagen träffas vi i Polishusparken vid t-banestationen Rådhuset. Varmt välkomna!

Uppropet!
Det är fortfarande många som missat att skriva på #nödvärns upprop!

Det finns möjlihet att göra det via länken, som du hittar här. Deadline för att lämna sin underskrift eller skriva under anonymt, är den 14 dec kl 14.

Vi har valt att göra ett utökat #metoo-upprop för polisanställda. Därför välkomnar vi ALLA nuvarande och före detta polisanställda att delta i uppropet #nödvärn och därmed visa att man vill uppnå en långsiktig, hållbar och konstruktiv förändring. Vi ser detta som en möjlighet att göra om och göra rätt. Vi ser detta som en möjlighet att en gång för alla komma tillrätta med de strukturer som inte gynnar en god arbetsmiljö.

Vi har redan samlat in berättelser om metoo-relaterade händelser och anonymiserat dem. De ligger till grund för det fortsatta arbetet genom att man kan se vad som gått fel. Men med det utökade uppropet för polisanställda vill vi ge alla möjlighet att göra sin röst hörd i denan viktiga fråga.

Upplever du att det finns problem med sexism, sexuella trakasserier, övergrepp, maktmissbruk eller användningen av olika härskartekniker inom Polisen? Vill du vara med och sätta agendan framåt? Med ett lösningsfokuserat förhållningssätt vill vi öppna upp för att skapa en polisorganisation där ALLA anställda kan nå sin fulla potential och behandlas med värdighet och respekt.

Observera! Det har varit lite problem med att skriva under uppropet eftersom man måste bekräfta sin underskrift med ett svarsmail. Detta mail har ibland hamnat i mailens skräpkorg och den syns oftast inte från mobilen. Då måste man logga in på mailen via en dator eller via webbläsaren i mobilen för att hitta mailet och kunna bekräfta sin underskrift.

/Styrgruppen för #nödvärn

Kerstin Dejemyr, polis
Meta Broddare, Fd polis
Maria Larsson, vd Social Navigation & Innovation Sverige AB

Vid kontakt
mail: info@nodvarn.se
Tel: 0708384848

Pin It on Pinterest