Förändring tar tid! Men vad är det egentligen som tar tid? Vad är det som är så svårt? Det sitter inte i väggarna, det sitter i huvudet! Nu är det dags för förändring! #nödvärn laddar om och nu skjuter vi skarpt!

Vi har låtit tiden gå för att se vad som händer inom polismyndigheten. Var det läggs resurser? Om man skulle välja att testa nya vägar eller köra på i gamla hjulspår? Det var även intressant att se huruvida de förutsägelser om framtiden som fanns förordet i #nödvärnsuppropet skulle slå in. Läs gärna själv och bilda dig en uppfattning.

#metoo är lätt att förstå men svårt att tillämpa. Det är lätt att känna empati och medkänsla när man läser alla vittnesmål i #nödvärnsuppropet . Men sen verkar det vara svårt för en del att ta det hela vägen och se sin del i vad som händer i sin omedelbara närhet! Det är ju inte så att #metoo- relaterade situationer har upphört inom Polisen. Men det är lättare att skylla på att en del är överkänsliga eller inte tål skämt, än att inse att man bör titta sig i spegeln och upptäcka det andra redan ser: en buffel!

Inte alla poliser!

De flesta poliser som jag känner är i princip gjorda av rent guld! De är genuint empatiska och intresserade av att hjälpa människor. De är polis i själ och hjärta! I varje cell i kroppen är de Polis. Alltid redo att ställa tillrätta och gripa in när det är fel. Men inte alla Poliser! Alla tänker inte så. Alla poliser har faktiskt inte rätt agenda för sitt agerande. De går inte till jobbet och gör rätt sker. De gör fel saker och förstör för arbetskamrater och för samhället. Det är dags att titta närmare på dessa individer!

Nödvärns vision är mycket enkel att ta till sig. Det finns en tanke bakom. Ingen ska kunna säga: – Jag står inte bakom:

En inkluderande polisorganisation
där ALLA kan nå sin fulla potential

Vår tanke är alla ska säga att de delar denna vision! För när man börjar arbeta med att alla ska nå sin fulla potential så blir det väldigt tydligt vilka som inte vill ha det så. Vilka det är som vill ha sin egen gräddfil på andras bekostnad. Vilka det är som inte vill att kollegor ska växa och utvecklas. Vår vision är skitstövel-eliminerande!

Polisen har egentligen bara tre interna problem som vi ser det:

  1. Beteendet. Det är direkt kopplat till attityd och utgår ifrån värdegrund. Läs gärna ett tidigare inlägg om värdegrund.
  2. Bemötande emellan kollegor. Vi är alla varandras arbetsmiljö. Om du tror att din attityd är någon annans ansvar. Tänk om! Läs gärna Bemötandekoden av Lena Skogholm.
  3. Goda ideér tas inte omhand! Kulturen inom Polisen uppmuntrar inte till att komma med idéer om hur saker kan göras bättre, enklare eller mer effektivt.

#nödvärn har haft en mängd idéer på hur man kan ta hand om alla dessa tre faktorer, men punkt tre har hela tiden slagit fällben på oss.  Vi tror och arbetar för en positiv förändring inom polis-organisationen men även i hela samhället och resten av världen. Vi ser att allt #metoo-arbete gynnar alla och blir en hävstång till förändring. De som går först sätter tonen och agendan. Vi tänker gå först och visa vägen! Vi har rätt nycklar och strategier och tänker tvinga fram ett aktivt förändringsarbete. Men vi saknar medel att genomföra det. Allt vi gör finansieras av insamlade medel.  Vill du vara med och driva på utvecklingen? Köp våra armband så gör du samtidigt ett statement när du bär dem!
Nu är det dags för förändring!

Styrgruppen för #nödvärn

Mail: info@nodvarn.se
Tel: 0708 38 48 48

Pin It on Pinterest