#nödvärn kommer att medverka vid  Women in Policing Training Conference in Tbilisi, Georgia March 6-9, 2018. Den anordnas av INL US Embassy in Tiblisi och ca 350 kvinnliga poliser kommer att delta. 

Arrangören av konventet jublade de när Ulrica Granberg tog kontakt och föreslog att hon skulle föreläsa om #nödvärn.  Budskapet ligger helt i linje med vad INL US Embassy vill få fram. Sammanlagt får Granberg två timmars talartid den 7 mars. Upplägget är att det blir två mindre grupper med 175 personer i varje för att det ska bli lättare att diskutera och ställa frågor. Fokus är att synliggöra sexism, sexuella trakasserier och särbehandling.

Världens mest jämställda land?

Efter alla avslöjanden i #metoo och #nödvärn så vet vi hur det egentligen ser ut i Sverige! Men samtidigt vet vi att östra europa ligger 20-30 år efter vad gäller jämställdhet på arbetsplatsen. Vi vill hjälpa dem att hoppa över många av de problem som ligger framför dem.  Det finns ingen anledning att de ska behöva upprepa samma misstag som vi gjort.  Nej,  ut med den kunskapen nu när den är så lätttillgänglig!
Tillsammans kan vi göra världen lite bättre, lite fortare!

I samband med detta konvent tar #nödvärn namnet #policetoo i internationella sammanhang. Det kommer inom kort upp en hemsida/blogg på engelska för detta ändamål som hittas här: www.policetoo.com

cof

#nödvärn har skickat med 150 #policetoo-armband att dela ut i Tiblisi

Kort presentation av Ulrica Granberg

Granberg leder idag ett svenskt utvecklingsprojekt i  Moldavien på tre år. Detta projekt finansieras av SIDA och Svensk Polis utför detta tillsammans med Moldaviskt polis. Sverige bistår med kunskap och utbildning  i till exempel närpolisverksamhet och bastaktik.

Granberg har arbetat inom Polisen sen 1991. Har varit chef på direkt och indirekt nivå sedan 2003. Har varit i Darfur på utlandsmission år 2007 för EU/AU och utbildat hundratals afrikanska poliser i mänskliga rättigheter med mera.
Att leda andra och se andra utvecklas, det är nog min starka sida.”säger hon själv.  År 2012-2013 var hon stationerad i Serbien och var då chef för utvecklingen av Serbisk polis och deras fortbildning samt utvecklade en ledarskapsutbildning, då under OSCE. Har under åren 2008-2012  utbildat poliser som ska på utlandstjänst, både svenska poliser och utländska.

Granberg har alltid flera järn i elden samtidigt. Ordförande i ridklubb, egenföretagare i friskvård, politiskt engagerad, instruktör i boxning och personlig träning är några av alla hennes ”järn”. Hon är en kvinna som är stadigt grundad på jorden och med rötterna i Darlarna och blåser inte omkull i de hårda vindarna på toppen.

Vi tackar Ulrica Granberg för hennes engagemang i #nödvärn/#policetoo och önskar henne lycka till i Tiblisi! 

 

/Styrgruppen för #nödvärn
Kerstin Dejemyr   Meta Brodare   Maria Larsson

Kontakt:
Mail: info@nodvarn.se
Tel:0708384848

 

Pin It on Pinterest