Sista intensiva veckan innan jul!

Torsdagen den 21 dec träffade Meta Broddare och Maria Larsson från #nödvärn, jämställdhetsminister Åsa Regnér och justitieminister Morgan Johansson för att lämna över de polisanställdas #metoo-upprop.

 

Vi berättade om hur arbetet med #nödvärn sett ut. Vilka hinder och möjligheter vi ser framåt. Arbetsmiljön stod i centrum för diskussionen.

#nödvärns önskelista till ministrarna:

  • Utred de interna konsevenserna av rapporteringsskyldigheten för poliser
  • Extern utredning med forskare om hur felaktiga pseudo-strukturer inom organisationer/myndigheter kan fortgå. För att se vad vi kan göra om och göra rätt.
  • Samverkan av metoo-arbetet inom uniformsyrken under justitia

Enligt Åsa Regnèr så har den nya Jämställdhetsmyndigheten har fått i uppdrag att titta på hur #metoo-arbetet ska se ut framåt.

 

Efteråt väntade intervjuer av media. Här finns Expressen TVs fina intervju med Meta Broddare. Frusna  men pepp tar vi in på ett café för att värma oss med en kopp choklad. Sen väntar julstöket även för oss som satt livet på paus för #nödvärns skull.

#nödvärnsarmbanden blev en succé! De som beställde och betalade första och andra dagen är levererade. Resten dröjer några dagar men vi betar av.  Familjen får helt enkelt bli engagerad i lite ”julpyssel” under helgen. Vi har fått beställa mer pärlor så de allra sista leveranserna av armband blir på det nya året.

Vi har fått höra om mycket sorg och smärta under den sista månaden men nu börjar det trilla in lite solskenshistorier också.

”Vill bara tacka så mycket för ert engagemang. Jag varit orolig över hur upproret skulle tas emot på jobbet. Nu verkar de flesta i min arbetsgrupp ha läst vittnesmålen och det har skapat en väldigt välgörande diskussion. Flera har hört av sig till mig privat och undrat hur jag har upplevt jargongen och uttryckt samvetskval över att de själva inte satt gränser. Det trodde jag aldrig om mina kollegor. Det är er förtjänst att jag har blivit så här positivt överraskad!”

Detta visar och bevisar att det är viktigt att ta snacket på arbetsplatsen.

Från oss alla till er alla!
En riktigt GOD JUL!

 

Pin It on Pinterest