Nu har vi en deadline för att samla in polisanställdas nedskrivna upplevelser av sexism, sexuella trakasserier och övergrepp på sin arbetsplats.

Onsdag 6 dec kl 23.59 stänger vi själva insamlingen av era berättelser. Du skickar till denna mail: info@nodvarn.se . Därefter följer ett omfattande arbete att ta hand om allt material och göra ett upprop. Tidpunkt för själva uppropet meddelas lite längre fram. Vi kommer att ta hand om allt material på ett respektfullt sätt.

Här kommer lite pepp från några män inom polisorganisationen som vi fått och som vi är otroligt glada för!

”Tänk om detta upprop skulle kunna vara hävstången mot det vi lär ut nu i ledarskapsutbildningar. Sedd/hörd/bekräftad! Fokus på vad vi är till för. Medarbetardriv. Ett gott ledarskap. Hjälpa-skydda-ställa till rätta. Jag tänker på den potential som finns och vad som skulle kunna hända om den släpptes loss. Nu städar vi bort all gammal och ny skit och jobbar hårt för att fokusera på vårt uppdrag. Upptäcka varandra, skapa arbetsglädje och vara stolta över vad vi gör och vad vi kommer att göra – det är något vi alla är värda!!”

”Nu rensar vi ut byket och fokuserar på att göra gott och göra det vi är till för!! Jag kan inte tacka er nog att ni har modet att vädra ut gammal/ ny och unken kultur/värdering/ kramar och stöttning till alla”

”Jag menar allvar. Det här berör oss ALLA!! UT MED BYKET!! In med frisk luft!! / det är vi alla andra som ska tacka er som tar tag i detta och öppnar upp fönstret!! Nu jävlar får det vara slut!!!!”

”Det här är dessvärre absolut nödvändigt även inom Polisen. Det är nödvändigt överallt där män jobbar. När exempelvis Polisen drog igång JIM, jämställdhets integration i myndigheter, var det många manliga Poliser och polisanställda män som ondgjorde sig över projektet: ”Det behövs inte inom Polisen, lägg krutet på annat!” lät synpunkterna från flera kända profiler och debattörer inom firman! Men visst behöver vi det här. Alla män bär ett ansvar för detta. Några av oss trakassera kvinnor, medvetet eller omedvetet. Några av oss är förnedrande, några står bara bredvid och tittar eller fnissar lite förläget åt kvinnofientliga skämt, men vi män bär alla ett ansvar för att det här kan fortgå. Att inte inse magnituden i den här problematiken, i den sexism vi män bedriver mot kvinnor, gör oss automatiskt till en del av problemet. Nu vänder vi det här!!”

TACK FÖR ALL PEPP!
SÅ VIKTIGT ATT ALLA TAR ANSVAR FÖR EN INKLUDERANDE ARBETSPLATS
DÄR ALLA KAN NÅ SIN FULLA POTENTIAL!
VI GÖR DETTA TILLSAMMANS!

/Stygruppen för #Nödvärn

Bakom iniativet står en fristående grupp anställda eller före detta anställda inom Polisen som enats kring denna sakfråga. Vi representeras inte av några andra intressegrupper, vare sig inom eller utom Polisen.

 

Pin It on Pinterest