SONY DSC

Grattis på Farsdag alla pappor!

Men det finns sånt som andra inte ser. Psykisk misshandel kan även drabba män. Kvinnor med starkt narcissistiska drag är svåra att upptäcka eftersom de sätter ett känslomässigt strypkoppel på sina närmsta. Det ser ut som omsorg utifrån men det är bara ett styrmedel för att få kontroll på sina närmsta.

Vi lever i ett patriarkalt samhälle där män förväntas klara allt. Förväntas klara alla typer av problem. Stora, starka, trygga och lugna män som bryts ner av åratal av kränkningar. Det förekommer även fysisk misshandel mot män men även det är osynligt eftersom män skäms för att söka hjälp. En man ska ju klara sig själv. En bra karl reder sig själv……

Att leva i en relation där man ständigt blir förminskad och ifrågasatt är destruktivt oavsett om det drabbar en man eller kvinna. När ens vilja, känslor och personlighet ignoreras eller förlöjligas så händer något med ens jag. Det försvinner sakta, sakta! Svartsjuka är också ett effektivt sätt att hålla en annan person i schack. Genom att skuldbelägga den andre för sin egen svartsjuka så måste den andre på olika sätt bevisa att det inte finns fog för svartsjukan. Det är som att låsa dörren och kasta bort nyckeln till en persons själ genom att tvinga på sina egna värderingar och beteende.

När man blir nedbruten så blir man deprimerad. Då används även depressionen för att trycka ner. Då är det fel på honom eller synd om henne för det är ju inte så lätt att leva med någon som är deprimerad hela tiden. Cirkeln är sluten! Han har ingen att prata med. Även om han hade någon att prata med? Vad finns att säga? När man är så nedbruten så tror man att den andre ha rätt i sina påståenden.

Över 1000 män om året begår självmord. Hur många av dem tror du beror på psykisk misshandel? Ser du någon i din närhet som är nedbruten och verkar vara deprimerad? Fråga hur det är och att du ser! Att bli sedd är oftast det som krävs för att vakna och göra något åt sitt liv!

Att leva i en destruktiv relation är livsfarligt! Ta dig därifrån så fort du kan! Ring närmsta mans- eller kvinnojour för att få råd!

Allt gott! DOLT

 

 

 

Pin It on Pinterest