Notice: spl_autoload_register(): Argument #2 ($do_throw) has been ignored, spl_autoload_register() will always throw in /customers/c/7/c/socialnavigation.se/httpd.www/wp-content/plugins/invisible-recaptcha/includes/MchLibAutoloader.php on line 53 Notice: spl_autoload_register(): Argument #2 ($do_throw) has been ignored, spl_autoload_register() will always throw in /customers/c/7/c/socialnavigation.se/httpd.www/wp-content/plugins/invisible-recaptcha/engine/RequestHandler.php on line 84 Notice: spl_autoload_register(): Argument #2 ($do_throw) has been ignored, spl_autoload_register() will always throw in /customers/c/7/c/socialnavigation.se/httpd.www/wp-content/plugins/invisible-recaptcha/engine/Controllers/ModulesController.php on line 104 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/c/7/c/socialnavigation.se/httpd.www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2592 Vilka är intressenter vid brott? – Social navigation

Välkommen till Sveriges största workshop om konsekvenser av brottsutsatthet!

Under hela september bjuder vi in er som är intressenter, för att samla in era tankar, problem och idéer kring olika frågeställningar. Workshopen “UTSATTHET” är starten för vårt arbete att minska de samhällsekonomiska kostnaderna för våld och självklart att minska det mänskliga lidandet.

Det är gratis att medverka och allt sker via den digitala mötesplattformen Meetingsphere. Alla deltagarna är anonyma men man väljer vilken grupp av intressenter man tillhör vid inloggning. För att komma bort från stuprörs-organisationstänk så ha vi valt att dela in intressenter i tex mötande- och beslutande personal istället för polis, socialtjänst och domstol.

Vilka är intressenter i workshopen?

  • Brottsutsatt. Det är du som är huvudintressent och äger egentligen frågan eftersom vi vill vrida debatten och arbetet till att utgå från ett brukarperspektiv.
  • Brottsutsattas anhöriga och nätverk i form av vänner och kollegor.  Det är mycket viktigt för oss att få ta del av era synpunkter på och erfarenheter av, samhällets stöd och hjälp efter brott.
  • Mötande personal vid myndigheter. Du har ett av de allra viktigaste jobben i samhället. Att möta utsatta människor och ditt bemötande kan betyda läkning eller förvärrat trauma. Vad behöver du för verktyg?
  • Beslutande tjänsteman vid myndigheter. Vilka svårigheter och utmaningar möter du i ditt jobb? Har du tankar och idéer på vad som kan göras bättre?
  • Stödorganisationer. Hur ser du på att svåra samhällsproblem som tex våld i nära relation till stor del ligger på frivilliga insatser? Hur kan man använda den kunskap som finns hos er?
  • Politiker. Vad ser du för möjlighet att arbeta med lösningar istället för problem?
  • Media/ journalister. Hur kan du skriva om brott och brottsutsatthet så att det blir nära och begripligt?
  • Övriga. Vill du delta utan att hamna i en grupp. Välkommen även du!

Förövare är också en intressent. Utan förövare, inget brott. Om vi ska hitta nya vägar att minska antalet brott så måste detta perspektiv med. Men vi har valt att inte ha ett grupp-id med det namnet för att det inte ska vara traumatiserande för brottsutsatta att medverka vid denna workshop.

Välkomna att delta! Maria Larsson, Vd Social Navigation

 

 

Arrangör för workshopen är:

Social Navigation & Innovation Sverige AB, maria.larsson@socialnavigation.se

Clever Collaboration Group AB, pierre.wettergren@ccgeurope.com